مروری بر صنعت انرژی خورشیدی چین در سه ماه اول ۲۰۲۰

نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر       clock زمان مطالعه: ۲ دقیقه


     اداره ملی انرژی چین (NEA) در هفته گذشته اعلام کرده است که در دوره زمانی ژانویه تا مارس (سه ماه اول سال ۲۰۲۰)، ۳.۹۵ گیگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک این کشور افزوده شده است. از این مقدار، ۲.۲۳ گیگاوات (حدود ۵۶%) نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک مقیاس بزرگ بوده است و ۱.۷۲ گیگاوات آن از نوع تولید پراکنده و مقیاس کوچک بوده است. ازاین‌رو، مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق خورشیدی فتوولتاییک در چین به میزان ۲۰۸ گیگاوات تا پایان ماه مارس ۲۰۲۰ رسیده است. از ۳۲ استان کشور چین، ۱۳ استان آن بیش از ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نصب کرده‌اند. استان گوانگدونگ با ۶۰۰ مگاوات، منطقه مغولستان داخلی با ۴۷۰ مگاوات و استان ژجیانگ با ۳۶۰ مگاوات نصب نیروگاه برق خورشیدی در صدر این فهرست قرار دارند.

     به تازگی کمپانی جینکو سولار (Jinko Solar) از سری جدید پنل‌های خورشیدی خود تحت عنوان Tiger Pro رونمایی کرد که پنل خورشیدی ۵۸۰ واتی آن رکورد جدید توان خروجی را ثبت کرده است. این پنل مونوکریستال پرک (PERC) از تکنولوژی اختصاصی کمپانی جینکو به‌نام تایلینگ ریبون بهره می‌برد و حداکثر راندمان ۲۱.۶ درصد را از خود نشان داده است. تمامی پنل‌های خورشیدی سری Tiger Pro را می‌توان به صورت دوطرفه (Bifacial) نیز سفارش داد.

پنل خورشیدی جینکو سولارشکل۱: تکنولوژی‌های به کار رفته در پنل خورشیدی Tiger Pro جینکو سولار (منبع: jinkosolar)

   پیشنهاد مطالعه: رکورد جدیدجینکو سولار؛ پنل خورشیدی ۵۸۰ واتی

     کمپانی لانگی (LONGi) نیز در رقابت پنل‌های خورشیدی با توان بیش از ۵۰۰ وات، از پنل‌های جدید Hi-Mo5 خود با توان ۵۳۰ وات رونمایی کرده است. راندمان این پنل خورشیدی بیش از ۲۱ درصد است. پنل خورشیدی Hi-Mo5 کمپانی لانگی برپایه سلول‌های خورشیدی مونوکریستال پرک ساخته شده است و از تکنولوژی‌های نیم‌سلول (half cell) و ۹ باسبار بهره می‌برد. در راستای روند کنونی در صنعت تولید پنل خورشیدی، لانگی نیز از سلول‌های خورشیدی بزرگ‌تر در ساخت محصول جدید خود استفاده کرده است.

     دیگر تولیدکننده پنل خورشیدی چینی، ژی‌آن سولار پاور (Xi’An Solar Power) اعلام کرده است که توانسته به راندمان ۲۳.۲ درصد برای پنل‌های خورشیدی مدل TOPCon خود در شرایط تولید انبوه دست پیدا کند. این محصول برای نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک مقیاس بزرگ ولتاژ فوق بالا (ultra-high voltage (UHV)) بسیار مناسب خواهد بود.

     اینورترهای خورشیدی سُلیس (Solis) در سال ۲۰۱۹ توانسته‌اند رشد چشمگیری در بازار انرژی خورشیدی جهان داشته باشند؛ به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۹، این شرکت به جمع ۱۰ تامین‌کننده برتر اینورتر خورشیدی جهان پیوست. این امر باعث شده است که شرکت جین‌لانگ تکنولوژی، برای دو برابر کردن ظرفیت تولید اینورترهای خورشیدی خود تا ۲۰ گیگاوات در سال، در پی تامین مالی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از طریق عرضه خصوصی باشد. به گفته آقای یمینگ وانگ مدیرعامل شرکت جین‌لانگ تکنولوژی، اینورترهای رشته‌ای سلیس با افزایش چمشگیر تقاضا به دلیل قیمت رقابتی و قابلیت اطمینان آن، مواجه شده است.

اینورتر خورشیدی سلیس

شکل۲: نمایی از اینورتر خورشیدی ۵ کیلووات سلیس (منبع: solisinverters)

     کمپانی جالی‌وود (Jolywood)، تولیدکننده پنل خورشیدی در چین، اولین محموله پنل‌های خورشیدی دو طرفه (Bifacial) خود را برای استفاده در نیروگاه فتوولتاییک عظیم عبری ۲ (Ibri II) در کشور عمان ارسال کرد. جالی‌وود تامین ۴۵۸ مگاوات از ۵۷۵ مگاوات پنل خورشیدی مورد نیاز نیروگاه عبری ۲ را برعهده دارد. این پنل‌های خورشیدی برروی سازه ترکردار تک محوره ساخت شرکت آرک‌تک (Arctech) نصب خواهند شد. پروژه نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک عبری ۲، بخشی از برنامه کشور عمان برای ایجاد ۴ گیگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است.

پیشنهاد مطالعه:مصاحبه‌ای با مدیر اجرایی ترینا سولار پیرامون آینده صنعت پنل فتوولتاییک و رویکرد این شرکت

نیروگاه خورشیدی عبری 2

شکل۳: نمایی از یک مزرعه خورشیدی (منبع:acwapower)

منبع:PV-Magazine

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.