نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۲ دقیقه
تحقیقات جدید از موسسه معتبر وود مکنزی (Wood Mackenzie) نشان میدهد که هزینه کلی سیستمهای خورشیدی که در آنها از پنلهای خورشیدی Mono PERC استفاده شده است، تا سال ۲۰۲۵ تا حدود ۲۰ درصد کاهش مییابد.
براساس این مطالعات، هزینه سیستمهای خورشیدی فتوولتاییک سریعتر از حدانتظار کاهش خواهد یافت. این کاهش غیرمنتظره در هزینهها، به کاهش سریع قیمت پنلهای خورشیدی نسبت داده شده است. در پروژههای خورشیدی خانگی، کاهش قیمت پنلهای خورشیدی بهتنهایی قادر است تا هزینه احداث این سیستمها را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد؛ بهطوریکه اکنون انتظار میرود هزینههای یک سیستم خورشیدی مسکونی با استفاده از پنلهای خورشیدی فتوولتاییک Mono PERCحدود ۱۷ درصد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ کاهش یابد. در همین حال، پیشبینی میشود هزینههای مربوط به نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک تجاری و مقیاس بزرگ با استفاده از پنلهای خورشیدی Mono PERC بهترتیب ۱۶ و ۲۰ درصد در مدت مشابه، کاهش پیدا کند.
توسعه دیگر در صنعت سولار جهان، در بخش نیروگاههای مقیاس بزرگ در حال رخدادن است که در آن بهکارگیری پنلهای خورشیدی دوطرفه Mono PERC همراه با سازه ترکردار خورشیدی، در مقایسه با پنلهای خورشیدی رایج یکطرفه Mono PERC، روزبهروز رقابتیتر میشود.
بهطور معمول، استفاده از پنلهای خورشیدی دوطرفه بههمراه سازه ترکردار، منجر به افزایش فاصله بین آرایههای نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک شده و در نتیجه فضای زمین بیشتری اشغال میشود، که در نتیجه آن هزینه زمین و عملیاتهای عمرانی افزایش مییابد. با اینحال، بهدلیل کاهش تعداد پنلهای خورشیدی بهکاررفته، علاوهبر کمترشدن هزینههای مربوط به اجرای الکتریکال و مکانیکال نیروگاه، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی کمتری نیز استفاده شده که میتواند مزایای اقتصادی برای سرمایهگذار درپی داشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: صنعت فتوولتاییک بعد از شیوع کرونا
اثر همهگیری ویروس کرونا بر صنعت سولار
از آنجاکه هیچ خبری نمیتواند بدون توجه به همهگیری ویروس کرونا باشد، وود مکنزی اعتقاد دارد که به دلیل کوتاه بودن زمان احداث نیروگاههای خورشیدی خانگی، این دسته از سیستمهای خورشیدی بیش از سایر بخشهای بازار، در سال ۲۰۲۰ تحت اثر همهگیری ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.
علاوهبر تلاش تولیدکنندگان پنلهای خورشیدی برای کاهش هزینههای تولید در زنجیره تامین تجهیزات، باتوجه به کاهش تقاضای بازار بهدلیل شیوع ویروس کرونا، این تولیدکنندگان با کاهش حاشیه سود خود سعیدارند تا قیمتهای رقابتی را ارائه دهند.
تحلیلگران وود مکنزی معتقداند که کاهش قیمت پنلهای خورشیدی ناشی از همهگیری ویروس کرونا روی کاهش قیمت نیروگاههای خورشیدی تجاری و مقیاس بزرگ، اثر خواهد گذاشت. وود مکنزی پیشبینی کرده است که قیمت هر مگاوات برای یک پروژه ۱۰ مگاواتی تقریباً ۸ درصد پایینتر از تخمینهای قبل از کرونا ویروس است.
شکل ۱: مقایسه پیشبینی قیمت ماژول فتوولتاییک برحسب وات dc قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا
منبع: PV-Magazine
دیدگاهتان را بنویسید