نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۲ دقیقه
کمپانی هانوا کیوسلز کره جنوبی (Hanwha Q Cells) سری جدیدی از پنلهای فتوولتاییک را ویژه نیروگاههای خورشیدی شناور، تولید کرده است.
این خط تولید جدید دارای دو محصول مختلف به شرح زیر است:
- پنل خورشیدی Peak Duo L G6.1 برای سیستمهای خورشیدی با حداکثر ولتاژ ۱۰۰۰ ولت
- پنل خورشیدی Peak Duo L-G6.2 برای سیستمهای خورشیدی با حداکثر ولتاژ ۱۵۰۰ ولت
اولین محصول دارای توان خروجی ۴۱۴ وات و بازده ۱۹/۴ درصد در شرایط تست استاندارد (STC) است. جریان اتصال کوتاه این پنل خورشیدی کیوسلز ۱۰/۷۴ آمپر و ولتاژ مدار باز آن ۴۸/۶۳ ولت اعلام شده است.
توان خروجی و بازده محصول دوم کمی بیشتر است؛ این پنل خورشیدی دارای توان خروجی ۴۲۰ وات و بازده ۱۹/۶ درصد است. بهگفته کیوسلز، جریان اتصال کوتاه پنل خورشیدی Q.Peak Duo L-G6.2 برابر با ۱۰/۷۹ و ولتاژ مدار باز آن ۴۸/۸۸ ولت است.
ابعاد این دو محصول جدید کمپانی مطرح کیوسلز، ۲۰۸۰ میلیمتر در ۱۰۳۰ میلیمتر و با ضخامت ۳۵ میلیمتر است. از این دو محصول میتوان در دمای کارکردی بین -۴۰ درجه سانتیگراد تا ۸۵ درجه سانتیگراد استفاده کرد.
سری جدید پنلهای خورشیدی کیوسلز با ۲۵ سال گارانتی توان خروجی خطی و ۱۲ سال گارانتی محصول عرضه میشود. جعبه اتصال این پنلهای خورشیدی دارای IP68 است که میتواند برای مدت طولانی غوطهوری در آب را تحمل کند.
سمت روی این دو محصول کمپانی کیوسلز از شیشه سکوریت (Tempered glass) با ضخامت ۳/۲ میلیمتر استفاده شده است. سمت پشت آن نیز با پلی اولفین الاستومر (Polyolefin Elastomer) پوشانده شده است. بهگفته کمپانی کیوسلز، بهکارگیری پلی اولفین الاستومر (POE) با قابلیت انتقال رطوبت و بخار آب بسیار پایین، باعث میشود که اطمینان از عملکرد طولانی مدت پنل خورشیدی در محیطهای مرطوب و روی آب، تضمین شود. فریم (قاب دور پنل خورشیدی) نیز تقویت شده است؛ بهگونهای که قادر است در برابر تنشهای کششی و فشاری تا ۵۴۰۰ پاسکال مقاومت کند.
پنلهای فتوولتاییک ویژه نیروگاههای خورشیدی شناور کمپانی کیوسلز بهزودی در یک نیروگاه ۴۱ مگاواتی روی یک سد در استان گیونگسانگ کره جنوبی تحت مالکیت یک شرکت دولتی مدیریت منابع آب این کشور، بهکار خواهد رود. هانوا کیوسلز اذعان داشته است که نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک شناور بهلطف سرمایش ناشی از آب، حدود ۱۰ درصد عملکرد بهتری نسبت به نیروگاههای مشابه در خشکی دارند.
منبع: PV-Magazine
دیدگاهتان را بنویسید