نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۳ دقیقه
بیشک شرکت تولید پنل خورشیدی ترینا سولار (Trina Solar) یکی از پنج تامین کننده برتر پنل خورشیدی در جهان است. این کارخانه که در سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۶ شمسی) در چین راهاندازی شده است و شبکه گستردهای از توزیعکنندگان پنل خورشیدی در ۳۰ کشور جهان در اختیار دارد. نزدیکترین این کشورها به ایران، امارت متحده عربی است که کمپانی ترینا سولار دو نماینده توزیع پنل خورشیدی در شهرهای ابوظبی و دبی دارد. در سالهای اخیر این کمپانی با سابقه چینی سرمایهگذاری عظیمی بر تحقیق و توسعه روی سلول و پنلهای خورشیدی داشته است که تاکنون ۱۸ رکورد در زمینه راندمان سلول و پنل فتوولتاییک داشته است.
این کمپانی در سال ۲۰۱۹ با ارسال ۱۰ گیگاوات پنل خورشیدی به سراسر جهان در رده سوم ارسال بیشترین محموله پنل خورشیدی بعد از کمپانیهای جینکو سولار ( Jinko Solar) و جی ای سولار ( JA Solar) قرار گرفت. براساس اعلام نشریه معتبر Bloomberg New Energy Finance، پنلهای خورشیدی ترینا سولار ثبات مالی خوبی دارد که میتواند برای پروژههای نیروگاه خورشیدی مقیاس بزرگ حائز اهمیت باشد.
پیشنهاد مطالعه: مصاحبه با مدیر اجرایی ترینا سولار پیرامون آینده صنعت پنل فتوولتاییک
تنوع پنلهای خورشیدی ترینا سولار
رویکرد شرکت ترینا سولار در تولید پنلهای خورشیدی فتوولتاییک، تولید با راندمان خوب و قیمت مناسب است.ترینا سولار طیف وسیعی از محصولات جهت استفاده در نیروگاههای برق خورشیدی خانگی، تجاری و مقیاس بزرگ دارد. همچنین پنلهای خورشیدی این شرکت از تکنولوژیهای جدید سلول خورشیدی همچون دوطرفه یا بای فشیال (Bifacial)، نیم سلول (Half-cell)، دبل گلس (Dual glass)، پرک (PERC) و غیره بهره میبرند.
معروفترین مدل پنل خورشیدی ترینا سولار، مدل Honey است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ از آن رونمایی شده است که شامل پنلهای خورشیدی پلیکریستال و مونوکریستال است. این مدل ترکیبی خوبی از کیفیت، عملکرد و قیمت مناسب است. آخرین نسخه تولید شده از مدل Honey شرکت ترینا سولار Honey-M نام دارد که با استفاده از سلولهای پرک و تکنولوژی نیم سلول و بهرهمندی از ۹ باسبار عملکرد و قابلیت اطمینان بالایی را عرضه می کند. این پنلها رنج توانی ۳۱۵ تا ۳۳۵ وات را دارند و میتوان سفارش را به صورت All-Black داد که در آن صفحه پشتی پنل به رنگ سیاه است تا زیبابی خاصی به نیروگاه برق خورشیدی بخشد. حداکثر راندمان این پنلها در سال ۲۰۲۰ به ۱۹.۷ درصد رسیده است (لینک دانلود ذیتاشیت این پنل فتوولتاییک در انتهای این مقاله قرارداده شده است.).
دیگر مدلهای مطرح پنلهای خورشیدی کمپانی ترینا سولار Allmax Series، Tallmax Series و Duomax Series است که هرکدام با ویژگیهای منحصربهفرد عرضه میشود تا طیف وسیعی از نیاز طراحان نیروگاههای خورشیدی و البته سرمایهگذاران آن را بر طرف کند.
پنل خورشیدی ۵۰۰ واتی ترینا سولار با تکنولوژی نیم سلول
تولید سلولهای خورشیدی با کیفیت
شرکت ترینا سولار یکی از پیشگامان تولید سلولهای خورشیدی فتوولتاییک در جهان است که در تلاش برای تولید سلولهای خورشیدی با کیفیت بالا است. از جمله این سلولها میتوان به سلولهای خورشیدی زیر اشاره کرد:
- سلول خورشیدی با فناوریN-type i-TOPCon
- سلول خورشیدی با فناوری multi-busbars
- سلول خورشیدی با فناوری advanced bifacial
سلولهای خورشیدی N-type i-TOPCon cell ترینا سولار که توسط همین کمپانی معرفی شده است رکورد راندمان ۲۴.۵۸ درصد در شرایط آزمایشگاهی و ۲۳ درصد در تولید انبوه را در سال ۲۰۱۹ را به ثبت رسانده است.
درسالهای اخیر تمرکز شرکتهای تولیدکننده پنل خورشیدی فتوولتاییک چینی بر روی توسعه سلولهای نوع N بوده است و کمپانی ترینا سولار در این راستا پیشرو است و تلاش میکند تا قیمت این تکنولوژی را پایین آورد. کمپانیهای الجی (LG) و سانپاور(Sunpower) نیز بر روی این تکنولوژی سرمایهگذاری زیادی داشتهاند.
یکی دیگر از تکنولوژیهایی که شرکت بزرگ ترینا سولار در تولید محصولات سال ۲۰۲۰ خود از آن استفاده میکند، تکنولوژی مولتی باسبار (multi-busbars) است. با بکارگیری این تکنولوژی، عیب باسبارهای سابق که ایجاد سایه بر روی سلول خورشیدی و کاهش سطح موثر و راندمان آن است به حداقل میزان خود میرسد. تکنولوژی مولتی باسبار راهکاری برای افزایش عملکرد و راندمان با استفاده از کاهش اثر سایه باسبار سنتی بر روی سلول خورشیدی است. این تکنولوژی همچنین منجر به کاهش دمای سلول خورشیدی و خطرهای ناشی از ایجاد هات اسپات (hot spot) میشود.
تحقیق و توسعه برروی ساخت سلولهای خورشیدی باکیفیت بالا در کارخانه ترینا سولار
ضمانت و خدمات ترینا سولار
پنلهای خورشیدی ترینا سولار از ۱۰ سال وارانتی محصول و ۲۵ سال وارانتی عملکرد برای حفظ ۸۰ درصد توان خروجی پنل پس از ۲۵ سال استفاده توسط مشتریان، برخوردار است.
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، شرکت ترینا سولار از شبکه گستردهای از توزیعکنندگان پنل خورشیدی در ۳۰ کشور جهان بهره میبرد. البته این شرکت در ایران نمایندگی رسمی ندارد. لذا خریدار پنلهای ترینا سولار در ایران علاوهبر حصول اطمینان از اصالت پنل، باید از کم و کیف خدمات پس از فروش پنل توسط فروشنده آگاه شود تا در صورت بروز خرابی در پنلهای خورشیدی دچار ضرر و زیان نشود.
کنترل کیفیت در خط تولید پنلهای خورشیدی فتوولتاییک ترینا سولار و کسب استانداردهای بینالمللی لازم
قیمت پنل خورشیدی ترینا سولار
طبیعی هست که قیمت پنلهای خورشیدی در داخل ایران همچون دیگر تجهیزات وارداتی نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک تحت تاثیر قیمت ارز باشد. با این حال، رنج قیمت پنلهای خورشیدی در فروشگاههای بینالمللی از ۰.۲ تا ۰.۳ دلار برای هر وات، است. در بازار ایران بسته به نوع پنل و حجم خریداری شده، قیمت پنل خورشیدی ترینا سولار در بازه قیمتی ۴۸۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان به ازای هر وات متغییر است.
جمعبندی:
پنلهای خورشیدی ترینا سولار میتواند جزو بهترین گزینه برای اجداث نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک باشد. البته چالش اصلی برای استفاده از این پنلها در احداث نیروگاه در داخل ایران، تشخیص اصالت کالا و بهرهمند شدن از خدمات پس از فروش آن است.
برای دانلود دیتاشیت پنل خورشیدی ترینا سولار مدل Honey M کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید