۸۹ درصد کاهش در قیمت باتری لیتیوم-یون

نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر       clock زمان مطالعه: ۲ دقیقه


قیمت هر کیلووات-ساعت پک باتری لیتیون-یون (Lithium-ion battery pack) که در سال ۲۰۱۰ بیش‌از ۱۱۰۰ دلار بود با کاهش ۸۹ درصدی به ۱۳۷ دلار به‌ازای هر کیلووات-ساعت در سال ۲۰۲۰ رسیده است. براساس جدیدترین پیش‌بینی موسسه تحقیقاتی بلومبرگ (BloombergNEF) متوسط قیمت باتری لیتیوم-یون در سال ۲۰۲۳ میلادی نزدیک به ۱۰۰ دلار به‌ازای هر کیلووات-ساعت خواهد بود.

برای اولین‌بار، قیمت پک باتری کمتر از ۱۰۰ دلار به‌ازای هر کیلووات-ساعت گزارش شده است که برای باتری‌های مورد استفاده در اتوبوس‌های برقی در کشور چین است.

BNEF-Figure-1-Volume-weighted-average-pack-and-cell-price-split_ISM

شکل۱: میانگین قیمت (VWAP) باتری‌های لیتیوم یون (سلول و پک) از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰

براساس گزارش جدید بلومبرگ، این کاهش هزینه به‌دلیل افزایش میزان سفارش‌ها، رشد در فروش خودروهای الکتریکی برپایه باتری و معرفی طراحی جدید پک باتری، بوده است. ترکیب کاتد جدید و کاهش هزینه تولید باعث کاهش در قیمت باتری در کوتاه مدت خواهد شد.  قیمت مواد مورد استفاده در کاتد از زمان رسیدن به بالاترین حد خود در بهار سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است و در سال ۲۰۲۰ به سطح پایداری رسیده است.

به‌گفته جیمز فریث، رییس تحقیقات ذخیره‌سازی انرژی در بلومبرگ این یک نقطه تاریخی است که هزینه پک باتری کمتر از ۱۰۰ دلار به‌ازای هر کیلووات-ساعت گزارش شده است. وی بیان داشته است که صنعت باتری نسبت‌به تغییر قیمت مواد اولیه به‌شدت انعطاف‌پذیر شده است. چراکه کارخانه‌های پیشرو در زمینه تولید باتری در زنجیره ارزش باتری بالاتر رفته‌اند و در تولید کاتد و یا حتی معادن سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

شکل۲: حجم بازار سالانه باتری‌های لیتیوم – یون از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۳۰

در حال‌حاضر تولیدکنندگان بزرگ باتری از سود ناخالص ۲۰ درصد بهره می‌برند و بیش از ۸۵ درصد ظرفیت خط تولید آن‌ها در حال فعالیت است. بالا بودن به‌کارگیری ظرفیت خط تولید کارخانه‌ها راهی برای کاهش قیمت سلول و پک باتری است. چراکه هزینه استهلاک تجهیزات و زیرساخت‌ها روی میزان کیلووات-ساعت سلول ساخته‌شده بیش‌تری تقسیم می‌شود.

منبع: BloombergNEF

نظر شما درباره این مطلب مهم است

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.