نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۲ دقیقه
انرژیهای تجدیدپذیر در حال رسیدن به رکوردی جدید در کشور آلمان در سال ۲۰۲۰ هستند. براساس آمار و ارقام جدید منتشرشده توسط موسسه معتبر فرانهوفر ( Fraunhofer ISE)، انرژیهای تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی فتوولتاییک و انرژی بادی حدود ۵۲/۴ درصد از برق تولیدی در شبکه سراسری کشور آلمان را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص دادهاند.
بهگفته پروفسور برونو برگر (Prof Dr. Bruno Burger)، محقق وبسایت Energy-Charts، از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون، وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور آلمان خوب بوده است و این شانس وجود دارد که بیش از نیمی از کل برق تولیدی این کشور را در تمام سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص دهد که این میزان نشاندهنده بیش از ۴ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۹، است.
باتوجه به شکل۱، انرژی بادی، انرژی خورشیدی و انرژی زیستی (بایو انرژی) بهترتیب ۲۶/۹، ۱۲/۲ و ۹/۴ درصد از تولید برق در کشور آلمان در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص دادهاند. در میان همه منابع تولید برق، انرژی بادی، زغال سنگ قهوهای، انرژی هستهای و انرژی خورشیدی بهترتیب بیشترین سهم را در سبد انرژی کشور آلمان را دارا هستند.
شکل۱: جدیدترین آمار تولید برق تجدیدپذیر در کشور آلمان به روزشده در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۲۰ (منبع: Energy-Charts)
پروفسور برونو برگر اظهار داشته است که افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در ماههای پایانی سال ۲۰۲۰ در کشور آلمان بسیار به وضعیت آبوهوایی بستگی دارد. اگر دما بسیار کاهش پیدا کند، برق مصرفی افزایش پیدا میکند و در نتیجه، قیمت برق نیز افزایش مییابد. درصورتیکه قیمت برق مصرفی از قیمت دیاکسیدکربن عبور کند، این افزایش تقاضای برق، توسط نیروگاههای زغال سنگ لیگنیت (زغال سنگ قهوهای) جبران میشود.
این محقق حوزه انرژی بیان داشت که اگر قیمت گاز پایین باشد، سهم نیروگاههای گازی افزایش مییابد. بااینحال، وی پیشبینی میکند که انرژیهای تجدیدپذیر بیش از ۵۰ درصد برق تولیدی کشور آلمان را تا پایان سال ۲۰۲۰ تامین خواهد کرد.
در طی شش ماه اول سال جاری میلادی، سهم انرژیهای پاک در سبد انرژی کشور آلمان؛ بیش از ۵۵/۸ درصد بوده است. این موضوع بیشتر بهدلیل شرایط آبوهوایی مناسب برای نیروگاههای برق خورشیدی فتوولتاییک و مزارع بادی بوده است.
با شیوع پاندمی ویروس کرونا، این بیماری شروع به ایفای نقش در شکلدهی تولید برق در نیمسال دوم سال جاری میلادی کرده است. بحران شیوع ویروس کرونا منجربه کاهش تقاضای برق شده است.
منبع: PV-Magazine
دیدگاهتان را بنویسید