تاریخ امروز۱۴۰۲-۱۲-۲۹

۳ راهکار جدید کسب درآمد از طریق نیروگاه‌های خورشیدی در ایران

نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر   سطح مقاله سطح: نیمه تخصصی  clock زمان مطالعه: ۲ دقیقه


براساس اطلاعیه منتشرشده توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، به‌تازگی وزارت نیرو سه راهکار جدید جهت کسب درآمد از طریق نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر را ارائه کرده است که می‌تواند همراه با روش خرید تضمینی برق مورد توجه سرمایه‌گذاران حوزه انرژی قرار گیرد.

 از این‌رو، شرکت‌های طرف قرارداد با ساتبا که در حال‌حاضر برق خود را در قالب طرح خرید تضمینی برق تجدیدپذیر و پاک به فروش می‌رسانند، می‌توانند علاوه‌بر روال فعلی به روش‌های زیر نسبت به فروش تمام یا بخشی از برق خود به ساتبا اقدام نمایند:

  1. بخشی از تولید نیروگاه برای استفاده مراکز استخراج رمزارز در نظر گرفته شود؛

در این روش، شرکت‌ها می‌توانند هم‌چنان بخشی از تولید نیروگاه را به‌طور نقدی از محل عوارض برق دریافت نموده و بخش دیگر آن (با اعلام درصد مورد نظر) برای فروش به مراکز استخراج رمزارز در نظر گرفته می‌شود.

  1. بابت بخشی از تولید نیروگاه، حواله سوخت تحویل گردد؛

در این حالت، شرکت‌ها می‌توانند هم‌چنان بخشی از تولید نیروگاه را به‌طور نقدی از محل عوارض برق دریافت نمایند و بابت بخش دیگر تولید نیروگاه (با اعلام درصد مورد نظر)، حواله سوخت با امکان فروش مستقیم در بورس تحویل می‌گردد.

  1. بخشی از تولید نیروگاه برای صادرات در نظر گرفته شود؛

در این روش، شرکت‌ها می‌توانند هم‌چنان بخشی از تولید نیروگاه را به‌طور نقدی از محل عوارض برق دریافت نمایند و بخش دیگر تولیدخود را (با اعلام درصد مورد نظر) برای صادرات در نظر بگیرند.


پیشنهاد مطالعه: مصوبه تضمین خرید انرژی برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک (۱۴۰۰)


متقاضایان می‌تواند درصورت تمایل یک یا ترکیبی از روش‌های فوق را انتخاب کرده و پیشنهاد خود را به‌طور کتبی به دفتر مدیریت طرح های مشارکت بخش غیر دولتی ساتبا اعلام نمایند.

لازم به‌ذکر است در صورتی‌که شرکت‌هایی که مایل به استفاده از روش‌های فوق نباشند، روال گذشته خرید تضمینی برق همچنان بدون تغییر باقی خواهد ماند و به هر میزان از صورت حساب‌های متقاضیان که مطابق با بودجه اختصاص‌یافته قابل‌پرداخت به‌صورت نقدی ماهانه باشد، پرداخت و الباقی به‌عنوان مطالبات آن شرکت در سامانه سماد ثبت می‌شود که پرداخت آن با روش های تهاتری یا اوراق بر عهده دولت است.

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.