نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۲ دقیقه
بررسیهای اخیر نشان میدهد که برخی از تولیدکنندگان پنلهای خورشیدی فتوولتاییک آنچنان با سرعت در پی عرضه فناوریهای نوآورانه سلولهای خورشیدی به بازار هستند که از حداقلهای مربوط به کنترل کیفیت و ایمنی غافل ماندهاند.
پنلهای خورشیدی با کیفیت پایین بهطور مستقیم بر درآمد نیروگاه خورشیدی اثر گذار است و موجب از بین رفتن سرمایه میشود. از طرف دیگر، ضمنانتنامههای ارائه شده توسط تولیدکنندگان پنل خورشیدی تمامی ضرر و زیان را نیز پوشش نمیدهد. بنابراین، توجه به دیتاهای منتج شده از آزمایشهای سخت که بتواند عملکرد پنل خورشیدی را در طی طول عمر خود در شرایط واقعی پیشبینی کند، ضروری است.
گزارش حاضر تحت عنوان ” PV Module Reliability Scorecard 2020 “ توسط PV Evolution Labs (PVEL) و همکاری گروه DNV.GL تهیه شده است. این گزارش هرساله بهمنظور پاسخ به نیاز بازار انرژی خورشیدی شامل خریداران پاییندستی، مالکان نیروگاهها، سرمایهگذاران، مهندسان، کارخانهها و موسسههای تحقیقاتی مستقل، بهروز میشود.
پی وی ال (PVEL) هرساله پنلهای فتوولتاییک موجود در بازار انرژی خورشیدی را براساس نتایج مجموعه آزمایشهای خود موسوم به “برنامه صلاحیت محصول” (Product Qualification Program) که شامل یک سری از تستهای عملکرد و قابلیت اطمینان است، ارزیابی میکند تا اثر چند دهه قرار گرفتن پنل فتوولتاییک در معرض نور خورشید را بهطور تقریبی پیشبینی کند. در واقع برنامه صلاحیت محصول (PQP) دادههای تجربی را برای ارزیابی تولیدکندگان پنل خورشیدی، فراهم میکند.
در این گزارش بهمنظور بررسی عملکرد پنلهای خورشیدی در شرایط واقعی، آزمونهای گوناگونی انجام شده است و در هر بخش پنلهای خورشیدی برتر براساس حروف الفبای انگلیسی معرفی شدهاست. هر کدام از این آزمونها برای پیشبنی وقوع خرابیهایی ازجمله شکسته شدن شیشه روی پنل خورشیدی، خرابی دیودها، خوردگی باسبارها، جدا شدن لایهها، تلفات PID و غیره که به مرور زمان و تحت شرایط محیطی واقعی بهطور رایج در پنلهای خورشیدی رخ میدهد، انجام گرفته است. هرکدام از این خرابیهای میتواند منجر به تلفات انرژی در پنل فتوولتاییک و یا کاهش ایمنی آن، شود.
دانلود گزارش PV Module Reliability Scorecard 2020
دیدگاهتان را بنویسید