نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر سطح: نیمه تخصصی زمان مطالعه: ۲ دقیقه
براساس شیوهنامه اجرایی مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۹ منتشرشده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، تایید صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز منوط به تامین برق آن از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر شده است.
براساس این شیوهنامه، از تاریخ رفع ممنوعیت استخراج رمزارز (۱۵ اسفندماه ۱۴۰۰)، صدور “جواز تاسیس” و “پروانه بهرهبرداری” برای متقاضیان استخراج رمزارز (ماینرها) در صورت تامین برق موردنیاز از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر با تایید وزارت نیرو (ساتبا) بلامانع خواهد بود.
همچنین، صدور پروانه بهرهبرداری مزارع استخراجی که درگذشته جواز تاسیس آنها صادرشده است (دارای اعتبار یا فاقد اعتبار) تنها منبوط به تاییدیه وزارت نیرو مبنیبر استفاده آنها از برق تجدیدپذیر است.
علاوهبراین، تمدید جواز تاسیس مزارع رمزارز تنها درصورت درخواست متقاضی برای تامین برق موردنیاز خود از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر امکانپذیر است.
شکل۱: شیوهنامه اجرایی صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز با تامین برق از نیروگاه تجدیدپذیر (صفحه اول)
شکل۲: شیوهنامه اجرایی صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز با تامین برق از نیروگاه تجدیدپذیر (صفحه دوم)
درپایان، این شیوهنامه تاکید میکند که سایر مفاد دستورالعمل و بخشنامههای مرتبط نیز کماکان برقرار خواهند بود. ازاینرو، دستورالعمل اجرایی “مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارزها از منابع تجدیدپذیر و پاک“ که در ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۰ توسط معاونت برق و انرژی وزارت نیرو ابلاغ شد باید موردتوجه فعالان صنایع انرژیهای تجدیدپذیر و رمزارز قرار گیرد.
شیوهنامه وزارت صمت درواقع تحقق یکی از مسیرهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است که پیشاز این ساتبا وعده آن را داده بود. حال باید منتظر تعیین رویه اجرایی شیوهنامه اخیر بود تا ابهامهای اجرایی و تعارضهای آن برطرف شود و سرمایهگذاران بخش خصوصی علاقهمند به کسب درآمد ارزی نسبت به احداث نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک همراه با مزرعه استخراج رمزارز اقدام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید