گام بلند ساتبا برای رفع مشکل واردات پنل‌های خورشیدی‌

نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر       clock زمان مطالعه: ۲ دقیقه


رئیس سازمان ساتبا اظهارداشته است که براساس استراتژی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در نظر گرفته‌ شده‌است مقرر شده تا با ایجاد یک کارتابل فنی و تشخیص نیاز خریدار و فروشنده از بازار داخل حمایت شود.

دکتر محمد ساتکین در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که هدف این است تا هم مشکل تولیدکنندگان داخلی برطرف شود و هم سرمایه گذاران بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند، اظهار کرد: قرارشده تا با کمک وزارت صمت یک کارتابل فنی ایجاد شود و کسانی که متقاضی خرید پنل های فتوولتاییک و سایر تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی هستند تقاضای خود را در آن کارتابل ثبت کنند و اگر تولید کننده داخلی نیز توان تامین همان کالا را با همان مشخصات در زمان مورد درخواست متقاضی داشته باشد در همان سامانه آمادگی خود را اعلام خواهد کرد.

وی افزود: بدین‌ترتیب سازندگان داخلی به‌راحتی می‌توانند محصولات خود را به فروش برسانند اما اگر آن محصول در داخل موجود نباشد یا آن راندمان و ظرفیت را که خریدار مدنظر دارد در داخل کشور موجود نباشد خریدار می‌توانند نسبت‌به ثبت سفارش از خارج از کشور اقدام کند.

به گفته معاون وزیر نیرو درواقع روند کار بدین‌صورت است که ابتدا خریدار باید در کارتابل فنی وزارت صمت درخواست خود را ثبت و در صورت عدم دریافت پیشنهاد نسبت‌به واردات آن کالا اقدام کند.

وی با بیان این‌که وزارت نیرو برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیل‌گری برای فروش محصولات آن‌ها مشوق‌هایی را درنظرگرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر نیروگاه‌های تجدیدپذیری که از تجهیزات بومی‌سازی شده استفاده کنند از ضریب تشویق در نرخ خرید تضمینی برق برخوردار می‌شوند و متناسب با میزان بومی‌سازی فن‌آوری، نرخ خرید برق این نیروگاه‌ها تا ۳۰ درصد نسبت‌به نرخ پایه افزایش خواهد یافت.

دکتر ساتکین با اشاره به کیفیت محصولات داخلی در مقایسه با کالاهای وارداتی، گفت: در این رابطه می‌بایست وزارت صمت و دستگاه‌های مرتبط اظهار نظر کنند؛ چراکه وظیفه ما تنها تامین برق است.

 معاون وزیر نیرو با تاکید بر این‌که در صورتی که تولیدکنندگان داخلی بتوانند از مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی گواهی‌نامه کیفیت دریافت کنند، زمینه تامین کالا از تولیدات ساخت داخل برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز فراهم خواهد شد، اظهار کرد: در حال‌حاضر تولیدکنندگان داخلی پنل‌های خورشیدی تحت لیسانس شرکت‌های بزرگ بین‌المللی به تولید مشغول هستند.

منبع: ایسنا

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.