نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژیهای تجدیدپذیر زمان مطالعه: ۱ دقیقه
امروزه، نظریه سیستمهای فتوولتاییک به یک بخش مهم در موسسههای آموزشی و فنی تبدیل شده است. بنابراین، تئوری سیستمهای فتوولتاییک در کتابهای ارزشمندی جمعآوری و معرفی شده است. در ضمن، روشهای مدلسازی این سیستمها باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه شبیهسازی سیستمهای فتوولتاییک بخش ضروری فرآیندهای آموزشی و فنی بهمنظور درک رفتار داینامیک این سیستمها است.
بنابراین، این کتاب قصد دارد تا مدلهای کد شده سادهای را برای اجزای سیستمهای فتوولتاییک با استفاده از نرمافزار MATLAB، معرفی کند.
انتخاب کدهای متلب به دلیل آن است که قابلیت تغییر و اصلاح پیکربندی سیستم، پارمترها و رتبهبندی آزاد را در اختیار دانشجویان و مهندسان قرار میدهد.
این کتاب در پنج فصل تهیه شده است که اجزای سیستم را از منبع خورشید تا مصرفکننده نهایی، شامل منابع انرژی، ذخیرهسازی و دستگاههای الکترونیک قدرت را پوشش میدهد. علاوهبراین، روشهای رایج کنترل پیاده شده بروری سیستمهای فتوولتاییک نیز مدلسازی شده است. همچنین اجزای کمکی این سیستمها همچون توربین بادی، دیزل ژنراتورها و پمپها نیز در نظر گرفته شده است.
بهطور کلی، مخاطبان این کتاب محققان، دانشجویان و مهندسانی هستند که در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و بهخصوص سیستمهای فتوولتاییک فعالیت میکنند. همپنین این کتاب برای مباحث زیر میتواند مورد استفاده قرار گیرد:
- مدلسازی سیستمهای فتوولتاییک
- مدلسازی اجزای تابش خورشید
- کاربرد کامپیوتر در سیستمهای فتوولتاییک
- نظریه فتوولتاییک
نویسنده این کتاب معتقد است که این کتاب حاضر میتواند برای هر پژوهشگر علاقهمند به توسعه کدهای متلب برای سیستمهای فتوولتاییک مفید واقع شود. چراکه بسیاری از بخشهای پایهای مدلسازی سیستم در این کتاب آورده شده است.
فصل اول: مدلسازی منبع خورشید
فصل دوم: مدلسازی منبع فتوولتاییک
فصل سوم: مدلسازی سیتسم اجزای الکترونیک قدرت و منابع توان کمکی سیستمهای فتوولتاییک
فصل چهارم: مدلسازی جریان انرژی سیستمهای فتوولتاییک
فصل پنجم: سیستمهای فتوولتاییک در سیستمهای قدرت الکتریکی
فصل ششم: بهینهسازی سایز سیستمهای فتوولتاییک
دیدگاهتان را بنویسید