راهکاری جدید برای برف‌زدایی پنل خورشیدی در زمستان

مترجم: یزدان الواری، پژوهشگر حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر       clock زمان مطالعه: ۳ دقیقه


یک شرکت نروژی راه­کاری را برای برف زدایی پنل های خورشیدی در زمستان ارایه کرده است. این روش باعث­ شده است تا از تحمیل بار اضافی بر روی سقف‌ها و پنل‌های فتوولتاییک به ­ویژه در آرایه‌های بزرگ تجاری و صنعتی جلوگیری شود. در این مجموعه، یک سیستم اندازه‌گیری و کنترل وزن برف و سطح پنل به­ عنوان گرم­ کننده الکتریکی استفاده می ­شود. این روش نه­ تنها از نظر ایمنی ساختمان اهمیت زیادی دارد بلکه به افزایش بهره ­وری از نیروگاه خورشیدی منجر می­ گردد.

نحوه عملکرد این وسیله به گفته تامی استرومبرگ مدیرعامل شرکت اینوس(Innos) بدین شکل است که: ” اگر جریان را از درون دیودی که در سلول خورشیدی وجود دارد عبور دهیم، سلول گرم شده و برف روی آن ذوب می‌شود.” اما چالش اصلی این سیستم کنترلی، تخمین میزان برف، سنجش توانایی پنل خورشیدی در افزایش میزان جریان عبوری از آن و بهینه‌سازی توان استفاده‌شده برای ذوب کردن برف است. چراکه صرف انرژی زیاد برای ذوب کردن برف ممکن است ازنظر اقتصادی مقرون­ به ­صرفه نباشد.

طبق گفته استرومبرگ: “تزریق هر چه کمتر جریان برای جلوگیری از افزایش هزینه‌های عملیاتی مهم است.” او اضافه کرد پس از ذوب برف، پنل‌های خورشیدی تولید برق را از سر می‌گیرند و انرژی مورد استفاده برای ذوب برف‌ها را جبران می‌کنند. گفته می‌شود این سیستم قادر است هر ساعت حدود ۲ کیلوگرم برف در هر مترمربع از پنل فتوولتاییک را ذوب کند.

عملگر سیستم نظارت بر وزن برف روی پنل های خورشیدی

عملگر سیستم نظارت بر وزن برف روی پنل های خورشیدی

رضایت تولیدکنندگان ماژول‌های خورشیدی از سیستم ذوب برف

برای به­ کارگیری چنین سیستمی، اخذ مجوز از تولیدکنندگان ماژول لازم و ضروری است، اگرچه ممکن است نصب این سیستم موجب ابطال ضمانت‌نامه‌های پنل خورشیدی گردد. استرومبرگ گفت: “ما طی سال‌ها با برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان ماژول خورشیدی جهان برای آزمایش طول عمر پنل­ های خورشیدی همکاری کرده‌ایم. ما در حال حاضر گواهینامه‌هایی از شرکت‌های تولیدکننده پنل خورشیدی و برخی دیگر از تولیدکنندگان ماژول های خورشیدی، دریافت کرده‌ایم و در طی این همکاری‌ها نشان دادیم که استفاده از این سیستم هیچ تاثیر سویی در عملکرد و تخریب پنل خورشیدی در طول عمر آن ندارد.”  همچنین بیان داشت: “سیستم نظارت بر وزن می‌تواند در همه ماژول‌های خورشیدی کریستالی استاندارد مورد استفاده قرارگیرد.”

راه­ حل افزایش سطح ایمنی سقف‌های بزرگی که در خطر تخریب در اثر بارش برف هستند

شرکت اینوس ادعا می‌کند که این تجهیز در بیش از ۳۰۰۰۰ مترمربع از فضای پشت‌بامی کشور نروژ استفاده شده ­است. مدیرعامل این شرکت گفت: “به دلیل تغییرات اقلیمی، شاهد افزایش بارش برف در مدت زمان کوتاهی هستیم. این امر، ضرورت محافظت از سقف‌هایی که قادر به تحمل بارهای سنگین نیستند؛ افزایش می‌دهد.”

همچنین خاطرنشان کرد: ” افزایش طول عمر ساختمان‌های قدیمی به ­واسطه تجهیز پنل ­های خورشیدی به سیستم کنترل وزن، مقرون ­به ­صرفه‌ترین روش و سازگار با محیط زیست است.” وی افزود، “استفاده از سیستم کنترل وزن شرکت اینوس، پروژه‌های تجاری را اقتصادی‌تر می‌کند.” هزینه سیستم کنترل وزن برف در هر متر مربع  محاسبه می­ شود.

مزایای استفاده از سامانه برف ­زدایی خودکار در پنل­ های فتوولتاییک

کاربرد این سیستم باعث کاهش هزینه‌های برف­روبی پنل‌های فتوولتاییک شده و همچنین خطرات کار در ارتفاع را می­ کاهد زیرا به هیچ نیروی انسانی برای پاک کردن برف در ارتفاع نیاز ندارد.

شرکت اینوس مدعی است فناوری این شرکت امکان نصب پنل‌های خورشیدی را بر روی بام‌های قدیمی‌تر و ضعیف‌تر، به ویژه در ساختمان‌های تجاری ساخته‌شده قبل از سال ۱۹۷۰، که اغلب از سازه‌های سقفی که قادر به تحمل برف بیش از ۱۵۰ کیلوگرم بر مترمربع ساخته­ شده ­اند، فراهم می‌کند.

مدیرعامل شرکت گفت: “بارهای سنگین برف همراه با تأسیسات موجود در پنل‌های خورشیدی می‌تواند سقف‌ها را تضعیف­ کند و منجر به سقوط بالقوه آن‌ها شود.” سیستم کنترل وزن، ساختمان را در مقابل این امر بیمه می‌کند زیرا هم بار ناشی از برف را کنترل می‌کند و هم اطمینان می‌دهد که قبل از اینکه برف خیلی سنگین شود آن را ذوب کند.”

به نظر شما، چه ­راهکارهای دیگری برای رفع مشکلات ناشی از افزایش بار برف بر روی پنل ­های خورشیدی در زمستان، می­‌توان درنظر گرفت؟ در قسمت انتهای صفحه نظر خود را با ما به اشتراک گذارید.

منبع: PV-Magazine

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.