مروری بر پنل‌های خورشیدی بالای ۵۰۰ وات؛ جنگ ستارگان

نویسنده: محسن فرزان، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر       clock زمان مطالعه: ۳ دقیقه


پژوهش‌های اخیر بلومبرگ نشان‌گر کاهش چشمگیر هزینه هم‌ترازشده انرژی‌ (LCOE) در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است. در سال ۲۰۲۰، در بازارهای اثرگذار جهانی انرژی، همچون آمریکا، چین، هند و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، برق تولیدی از منابع انرژی خورشیدی و بادی از ذعال‌سنگ، ارزان‌تر شد.

برای ادامه‌یافتن این روند، تولیدکنندگان ماژول‌های خورشیدی در حال افزایش سایز سلول‌های فتوولتاییک به‌منظور تولید توان بیشتر توسط یک ماژول و درنتیجه کاهش هرچه بیشتر هزینه هم‌ترازشده انرژی،‌ هستند.

در ادامه، به بررسی پنل‌های خورشیدی توان بالا (Ultra-High Solar Panel) که به‌تازگی توسط کمپانی‌های برتر تولید پنل خورشیدی جهان رونمایی شده‌اند، ‌می‌پردازیم.

کندین سولار (Canadian Solar)

در اول ماه جولای ۲۰۲۰ ( ۱۱ تیرماه ۱۳۹۹)، شرکت کندین سولار (Canadian Solar) از سری‌های پنجم و ششم ماژول‌های خورشیدی خود رونمایی کرد.

تکنولوژی‌های اصلی به‌کارگرفته توسط Canadian Solar عبارتند از:

  • استفاده از فناوری نیم سلول و مولتی باسبار با هدف کاهش ریسک میکروکرک‌ها و تلفات در سلول‌ها
  • استفاده از ریبون‌های چندوجهی و کاهش فاصله بین سلول‌ها از ۲ میلی‌متر به کمتر از ۰.۷ میلی‌متر که باعث کاهش ۷۰ درصدی فاصله بین سلول‌ها و افزایش ۰.۶ درصدی راندمان شده است.

سری پنجم ماژول‌های خورشیدی HiKu و BiHiKu که توسط کمپانی Canadian Solar تولید می‌شود، در محدوده توانی کمتر از ۵۰۰ وات هستند. نسل ششم این ماژول‌ها، تحت عنوان HiKu6 (بروشور)، در محدوده توانی ۵۲۵ تا ۵۴۵ وات عرضه می‌شود. نوع دوطرفه این سری از ماژول‌های خورشیدی Canadian Solar که با نام BiHiKu6 (بروشور) شناخته می‌شود، در بازه توانی ۵۶۵ تا ۵۸۵ وات قرار دارند. در ساخت این ماژول‌های خورشیدی از ویفرهای خورشیدی سری M10 با عرض ۱۸۲ میلی‌متر، استفاده شده است.

نگاهی به پنل خورشیدی BiHiKu6 کمپانی Canadian Solar

شکل۱: نگاهی به پنل خورشیدی BiHiKu6 کمپانی Canadian Solar

جی ای سولار (JA Solar)

در ماه می سال ۲۰۲۰ میلادی، JA سولار از پنل‌های خورشیدی سری Deepblue 3.0 که توانی بیش از ۵۲۵ وات دارند، رونمایی کرد. در این پنل‌های خورشیدی نیز از سری M10 ویفرهای خورشیدی تغلیظ‌شده با عنصر گالیم (Ga) همراه با ۱۱ باسبار استفاده شده است. حداقل راندمان سری Deepblue 3.0 کمپانی JA سولار، ۲۱ درصد اعلام شده است. جی ای سولار ادعا کرده است که می‌توان با استفاده از ماژول‌های توان بالای جدید این کمپانی، ۷ تا ۹ درصد هزینه هم‌تراز شده انرژی نیروگاه‌های خورشیدی را کاهش داد.

رونمایی از پنل خورشیدی Deepblue 3.0 کمپانی JA Solar

شکل۲: رونمایی از پنل خورشیدی Deepblue 3.0 کمپانی JA Solar

لانگی (LONGi)

شرکت لانگی (LONGi) اعلام کرده است که پنل‌های خورشیدی سری Hi-MO5 (دیتاشیت) این شرکت در دو مدل ۶۶ سلول با توان ۴۹۵ وات و مدل ۷۲ سلول با توان ۵۴۰ وات عرضه خواهند شد. پنل‌های خورشیدی Hi-MO5 از ویفرهای خورشیدی سری M10 بهره‌ می‌برند و از روش لحیم‌کاری هوشمند (smart welding) برای اتصال مطمئن بین سلول‌های آن، استفاده شده است. این امر باعث افزایش راندمان به‌میزان ۰.۳ درصد در مقایسه با پنل‌های خورشیدی استاندارد مولتی باسبار شده است. همچنین، تنش کششی در سلول‌های خورشیدی این پنل نیز حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

پیشنهاد مطالعه: رونمایی کمپانی لانگی از سری جدید پنل‌های خورشیدی؛ ورود به باشگاه ۵۰۰ واتی‌

نگاهی به Hi-MO5 جدید ترین محصول لانگی (LONGi)

شکل۳: نگاهی به Hi-MO5 جدید ترین محصول لانگی (LONGi)

جینکو سولار (Jinko Solar)

جینکو سولار (Jinko Solar) نیز در ادامه روند افزایش توان پنل‌های خورشیدی تولیدی خود، پنل‌های خورشیدی سری Tiger Pro را با حداکثر توان ۵۸۰ وات را معرفی کرد. جینکو سولار در این سری از پنل‌های خورشیدی خود از فناوری Tiling Ribbon به‌منظور کاهش فاصله بین سلول‌ها و افزایش راندمان پنل، استفاده کرده است. علاوه‌براین، استفاده از ۱۰ باسبار با مقطع دایره و سلول‌های به دو نیم تقسیم‌شده در ساخت نسل جدید پنل‌های خورشیدی جینکو سولار، منجر به افزایش راندمان تا ۲۱.۴ درصد شده است. سری Tiger Pro در دو مدل یک طرفه (Tiger Pro Monofacial) و دوطرفه (Tiger Pro Bifacial) عرضه خواهدشد. نکته جالب توجه، هم‌وزن بودن مدل دوطرفه با مدل یک طرفه Tiger Pro است.

پیشنهاد مطالعه: رکورد جدید جینکو سولار؛ پنل خورشیدی ۵۸۰ واتی

فناوری‌های به‌کار رفته در Tiger Pro، پنل خورشدی توان بالای جینکو سولار (Jinko Solar)

شکل۴: فناوری‌های به‌کار رفته در  Tiger Pro، پنل خورشدی توان بالای جینکو سولار (Jinko Solar)

رایزن انرژی (Risen Energy)

رایزن انرژی (Risen Energy) نیز از ماژول‌های فتوولتاییک با توان بیش از ۵۰۰ وات رونمایی کرده است. این ماژول‌ها که از ویفرهای سری M12 با عرض ۲۱۰ میلی‌متر در آن استفاده شده است، قادر به دسترسی به توان ۶۰۰ وات در مدل ۶۰ سلولی است. کمپانی رایزن انرژی مدعی است که در صورت استفاده از سلو‌ل‌های خورشیدی نوع n (n-type cell)، می‌تواند به توان فوق‌العاده ۶۲۵ وات نیز دست‌ پیدا کنند.

مراسم رونمایی از پنل خورشیدی توان بالای رایزن سولار

شکل۵: مراسم رونمایی از پنل خورشیدی توان بالای رایزن سولار

ترینا سولار

Vertex سری جدید پنل‌های خورشیدی ترینا سولار است که در بازه توانی ۴۸۵ تا ۵۰۵ وات و با حداکثر راندمان ۲۱درصد به بازار سولار جهان عرضه می‌شود. در پنل خورشیدی Vertex ترینا سولار (بروشور) از ویفرهای سری M12 با عرض ۲۱ میلی‌متر بهره گرفته شده است. در حالی‌که استفاده از سلول‌های به دونیم تقسیم‌شده (Half Cut Cell) در بین کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده پنل‌های خورشیدی، در حال توسعه است، ترینا سولار با یک گام رو به جلو، از سلول‌های به سه بخش تقسیم‌شده (۱/۳-cut) استفاده کرده است. سری Vetrex ترینا سولار را می‌توان به صورت دوطرفه (Bifacial) نیز سفارش داد.

نگاهی به Vertex، پنل خورشیدی فوق‌العاده ترینا سولار

شکل۶: نگاهی به Vertex، پنل خورشیدی فوق‌العاده ترینا سولار

منابع:

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.