فهرست نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک احداث شده در کشور تا اسفندماه ۱۳۹۸

نویسنده: یزدان الواری، پژوهشگر حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر     clock زمان مطالعه: ۲ دقیقه


در راستای دستیابی به امنیت پایدار انرژی استفاده از تمامی نیروگاه‌های مولد تولید برق امری لازم و ضروری است اما استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک علاوه‌بر تامین امنیت پایدار انرژی تاثیر کمی بر محیط‌زیست گذاشته و زندگی انسان‌ها و سایر موجودات را با مخاطره جدی روبرو نمی‌سازد. کشور ایران نیز برای دستیابی به دو امر مهم بالا راهی جز استفاده از این نیروگاه‌ها را ندارد. لذا سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در زیر مجموعه وزارت نیرو تشکیل شد تا برای رسیدن به این اهداف تلاش نماید. این سازمان هرساله گزارش‌هایی را پیرامون وضعیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک احداث شده ارائه می‌نماید که گزارش حاضر فهرست این نیروگاه‌ها را تا اسفند ۱۳۹۸ شامل می‌شود. در این گزارش تعداد نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک کشور به تفکیک و با ظرفیت و محل احداث و میزان سرمایه‌گذاری مشخص شده است.

جدول ۱: آمار نیروگاه‌های ارائه شده در گزارش

نوع نیروگاه

تعدادنوع نیروگاه

تعداد

خورشیدی

۶۰زیست‌توده۵

برق-آبی کوچک

۳۰برق-آبی مینی

۳

بادی

۲۰بازیافت تلفات حرارتی

۲

برق-آبی میکرو۷

درباره ناشر: سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران (ساتبا)

بر اساس ماده ۸ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و در راستای ارتقاء بهره وری و استفاده هر چه بیشتر از منابع تجدیدپذیر، لایحه تاسیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) که از ادغام سازمان انرژی‌های نوایران(سانا) و سازمان بهره‌وری انرژی ایران(سابا) شکل گرفته است، توسط هیئت محترم وزیران تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید. لایحه مذکور پس از بررسی و تایید در کمیسیون‌های تخصصی ، در جلسه مورخ ۲۴/۰۹/۱۳۹۵ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید و در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۵ به تائید شورای محترم نگهبان رسید. قانون ۱۳ ماده ای تشکیل ساتبا پس از ابلاغ توسط ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، طی شماره۱۳۴۷۵۸ مورخ ۳۰/۱۰/۱۳۹۵ توسط ریاست محترم جمهور جهت اجرا به وزارت نیرو ابلاغ شد .

در ماده ۱ قانون تشکیل ساتبا آمده است که این سازمان به منظور ارتقای بهره‌وری انرژی و استفاده هرچه بیشتر از منابع تجدیدپذیر و پاک از طریق فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم در کشور و افزایش بهره‌وری عرضه انرژی و کاهش تلفات انتقال، توزیع و مصرف انرژی در کشور و استفاده از روش‌های تولید برق تجدیدپذیر و پاک، تشکیل می‌شود.و در ماده ۲ به کارگیری بخش خصوصی و حمایت از مشارکت آن، تدوین سیاست های تشویقی در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان، عملیاتی نمودن استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح صنعتی و انجام وظایف دولت برای تحقق اهداف سازمان، بعنوان موضوع فعالیت سازمان مورد تاکید قرار گرفته است.

دانلود گزارش فهرست نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک احداث شده در کشور تا اسفندماه ۱۳۹۸

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.