تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی غدیر کوشک یزد

شهاب اسلامی نویسنده: شهاب اسلامی، کارشناس ارشد سامانه‌های خورشیدی   سطح مقاله سطح: عمومی  clock زمان مطالعه: ۳ دقیقه


نیروگاه خورشیدی ١٠ مگاواتی غدیر کوشک (واقع در استان یزد) با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، جمعی از مسئولان استان یزد و مدیران شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر به‌صورت ویدیو کنفرانس در روز ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰ افتتاح شده و به بهره‌برداری رسید.

نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک کوشک یزد با ظرفیت تولید سالانه ۲۰ هزار مگاوات ساعت برق، ضمن امکان تامین برق مصرفی بیش از ۳۵۰۰ خانه مسکونی، از انتشار سالانه بالغ‌بر ۱۳ هزارتن گاز دی‌اکسید کربن (معادل میزان دی‌اکسید کربن جذب‌شده توسط ۸۹۰۰ هکتار جنگل فشرده طی یک‌سال) نیز جلوگیری می‌کند. تولید این میزان برق در نیروگاه‌های برق فسیلی نیاز به مصرف ۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و ۵/۴ میلیون لیتر آب دارد که با احداث نیروگاه خورشیدی مقیاس‌ بزرگ کوشک در این منابع حیاتی کشور صرفه‌جویی شده است.

هم‌چنین، میزان انرژی تولیدی این نیروگاه معادل ۶ میلیون لیتر مصرف سوخت برای حرکت خودروهای سواری است (برابر با سوخت موردنیاز جهت طی مسیر یک خودروسواری به میزان ۷۵ میلیون کیلومتر).

درکنار مزایای زیست‌محیطی، پروژه نیروگاه خورشیدی کوشک باعث اشتغال‌زایی برای  ۱۵ نفر به‌صورت مستقیم و ۲۶۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم شده است.


پیشنهاد مطالعه: معرفی شرکت تولید پنل خورشیدی سانتک (Suntech)


نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی کوشک توسط شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر (زیر مجموعه هلدینگ انرژی غدیر) در قالب قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیرو بهره وری انرژی ایران (ساتبا) تعریف گردیده است.

تجهیزات اصلی مورداستفاده در این نیروگاه خورشیدی مقیاس بزرگ به شرح زیر است:

–          ۲۶۴۵۴ عدد پنل‌ خورشیدی ۳۸۰ وات مونوکریستال ساخت شرکت چینی لانگی سولار (Longi Solar)

–           ۸۴ عدد اینورتر خورشیدی با ظرفیت هرکدام ۱۱۰ کیلووات ساخت شرکت SMA آلمان

–           سوئیچگیرهای فشار ضعیف ثابت و فشار متوسط کشویی و تابلوهای تجمیع فشار ضعیف و نیز پست‌های کامپکت ساخت شرکت ایران‌ تابلو با بالاترین کیفیت تجهیزات تحت لیسانس ABB

–           تجهیزات مانیتورینگ از SMA آلمان و تجهیزات زیر ساخت ارتباطی و شبکه از معتبرترین برندها

–           سیستم مانیتورینگ محلی ساخت شرکت ICP از گروه ایران تابلو با تکنولوژی ABB

–           استفاده از کابل‌های AC و DC با بالاترین کیفیت ساخت شرکت کابل ابهر

–          ۴ عدد ترانسفورماتور ۲۵۰۰ کیلووات‌آمپر ساخت شرکت آریا ترانسفو

نیروگاه کوشک با بالاترین سطح کیفیت مهندسی، تامین تجهیزات و اجرا در تاریخ ۳۱/۰۳/۱۴۰۰ ، دو ماه پیش از موعد قرارداد با موفقیت به شبکه متصل و تزریق برق به شبکه آغاز گردید. زمان پیش‌بینی‌شده برای اجرای نیروگاه‌های ۱۰ مگاواتی در سطح کشور به‌طورمعمول حداقل۱۰ ماه است که شرکت کرچنر سولار گروپ ایرانیان موفق گردید، با مهارت بالا رکوردی جدید در احداث و اتصال نیروگاه به شبکه برق طی ۶ ماه را به ثبت برساند و در زمانی کوتاه و پیش از فصل تابستان سال ۱۴۰۱، اتصال نیروگاه به شبکه برق را محقق نماید.

این نیروگاه از زمان اتصال به شبکه تاکنون توانسته است چندین‌بار تولید توان بالای ۹ مگاوات را ثبت کند و به‌همین‌علت می‌توان این نیروگاه را به‌عنوان یکی از نیروگاه‌های خورشیدی باکیفیت برشمرد؛ باتوجه‌به زمان احداث، کیفیت اجرا، و خروجی انرژی نیروگاه می‌توان اذعان داشت که شرکت کرچنر سولار گروپ ایران با بهره‌گیری از نیروی متخصص داخلی در کلیه زمینه‌های طراحی، مهندسی و مدیریت اجرا به‌صورت خودکفا این پروژه را در سطح استانداردهای بین‌المللی اجرا و به بهره‌برداری رسانده است.

امید است باتوجه‌به پتانسیل انرژی خورشیدی در کشور و برنامه‌ریزی مدون وزارت نیرو، در راستای تنوع‌بخشی به سبد تولید انرژی و بسترسازی توسعه و ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر، شرکت‌های فعال در حوزه احداث نیروگاه‌های خورشیدی بتوانند با استفاده از نیروی بومی کلیه مراحل طراحی، مهندسی و اجرای نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک را در داخل و خارج از کشور، با کیفیت بالا انجام دهند.

نظر شما درباره این مطلب مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشر و بازنشر تمامی مطالب در سایت و فضای مجازی تنها با درج آدرس www.iransolarmag.com مجاز است.